Monday, September 17, 2012

Terdesakkah mereka?

Bismillah dan Alhamdulillah dapat kembali menulis di ruang waktu yang kosong ini. Sudah tidak lama berkunjung di "New Post". Moga-moga dengan terbitnya post yang baru ini, aku akan terus istiqamah dalam mengisi blog NotaJalanan ini dengan sebaiknya.

Dunia kini dikejutkan oleh perbuatan musuh Islam yang amat dengki terhadap Islam. Ya, walau isu ini sudah, 2-3 minggu yang lepas tapi ini bukanlah isu yang remeh. Dan ini bukanlah kes yang pertama, sudah banyak lagi cubaan menghina nabi, bahkan ada yang berjaya komersial penghinaan mereka terhadap Nabi kita yang Mulia.

Perasaan sedih melihat trailer cerita yang dibuat oleh rakyat Amerika-Israel tentang Nabi. Begitu hina sekali mereka menghina nabi kita. Tidak tahu mana satu rujukan yang mereka ambil. Sedangkan banyak buku-buku rujukan di luar sana boleh dijadikan rujukan.

Tidak sampai seminit aku melihat, Tutup.Tak sanggup. Marah.

Begitu "desperate"nya orang-orang kafir menghina nabi kita dan Islam. Terdesak sungguh membuktikan bahawa Muhammad dan Islam itu sesat. Terdesak. Terdesak.

Islam tidak perlu pun pelbagai teknik/cara/kaedah/m
ethod untuk membuktikan bahawa agama lain itu sesat kerana kesesatan mereka adalah kesesatan yang nyata.


Tetapi tidak pernah pula kita menghalang agama-agama lain mempratikkan ritual agama mereka. Kenapa agama lain begitu dengki dengan Islam. Adakah kita pernah menghina pemimpin mereka? Bahkan kita menghormati pegangan mereka walaupun dari segi hakikat mereka adalah hina kerana kufur pada Allah.

Terdesak sungguh musuh-musuh Islam ini. Tetapi kita sebagai umat Islam bagaimanakah menentang penghinaan ini? Membunuh rakyat USA? Mengebom kedutaan AS? Tepuk dada tanya iman masing-masing apakah caranya. Sedangkan berperang ada peraturan yang ketat dalam Islam.

Di kedai pizza di Cairo,

Orang kedai : Kat malaysia x buat tunjuk perasaan ke psl orang hina nabi?

Aku : eh ada......

Orang kedai : xde pun.. xde dgr apa pun kat malaysia.

Aku : ada... esok.(Jummat 14.9.2012)


 
 Tunjuk perasaan satu method untuk luahkan perasaan marah terhadap orang yang menghina nabi tetapi biarlah dalam batasnya. Ada orang berkata, isu ini membuatkan kita lupa terhadap isu palestin dan syria. 

Tidak.Tidak. Bahkan isu inilah yang menaikkan semangat umat Islam untuk membebaskan palestin dari tangan zionis yang desperate membuktikan Nabi Muhammad itu palsu dan agama merekalah yang betul, kononnya.

Bangkitlah umat islam sekalian.

Ikhlas dari aku,
PipitJalanan

0 comments:

Post a Comment